Desenio rusar till börsen – då noteras bolaget

"Vi är fortfarande bara i början".

Det går undan för Desenio. Redan nu på torsdag ska den minst sagt framgångsrika posterhandlaren på nätet noteras på börsen, enligt ett pressmeddelande. Bolaget ska göra en riktad nyemission på 53,8 miljoner befintliga aktier till priset av 72 kronor styck. Det innebär att Desenio står att dra in 3,88 miljarder kronor.

Säljare är befintliga delägare och ankarinvesterare är Capital Research Global Investors, Capital World Investors, DNB Asset Management, Handelsbanken Fonder, Fidelity International Fonder, Cliens Kapitalförvaltning, Ophir Asset och Lannebbo Fonder, som tillsammans ska teckna aktier för runt 3,2 miljarder.

Annons

Samtidigt som vi vuxit snabbt de senaste åren så har vi samtidigt byggt en solid plattform, som ger oss möjligheten att leverera stark tillväxt och lönsamhet. En sak är säker. Vi är fortfarande bara i början av vår mission att hjälpa människor att göra sina hem vackrare, med prisvärd väggkonst. Vi är mycket glada över att välkomna fler investerare ombord på Desenio Groups resa, säger Fredrik Palm, vd på Desenio, i ett uttalande.

Efter att bookbuildning-perioden genomförts mellan 22-24 februari så kommer emissonen att slutföras nu på torsdag, den 25 februari. Det är också då handeln med aktien planeras starta på Nasdaq First North Growth Market.

Annons