Desenio-utmanaren får ny ägare: ”Nå ännu större marknad”

"Tar vår verksamhet till nästa nivå".

Posterton är namnet på ett affischbolag grundat 2020 av Mattias Skog, som också är bolagets vd. Ehandel skrev om Desenio-konkurrenten första gången i maj 2021. Redan då hade Posterton 14 heltidsanställda.

Under det första räkenskapsåret – som sträcker sig mellan september 2020 till och med den 31 december 2021 – omsatte bolaget 8,8 miljoner kronor. Förlusten uppgick samtidigt till -24 miljoner.

Annons

Nu står det klart att Posterton köps upp av företagsgruppen This Group. Prislappen: 65 miljoner kronor.

Detta är en möjlighet för oss att ta vår verksamhet till nästa nivå och nå en ännu större marknad. Vi ser fram emot att ta del av This Groups erfarenheter och affärsnätverk från den asiatiska marknaden och tror att detta kommer att ge oss stora möjligheter att öka försäljningen via fler marknader, kommenterar vd:n Mattias Skog, i ett pressutskick.

"Snabbt och lönsamt sätt"

Posterton säljer i dagsläget planscher och affischer på 27 marknader i Europa.

Detta är en strategiskt viktig affär för oss som kommer att stärka vår position inom livsstilssegmentet och skapa synergier som gör att vi kan nå nya marknader på ett snabbt och lönsamt sätt, både för Posterton och för våra andra portföljbolag, kommenterar This Groups vd Ali Farmandeh.

LÄS ÄVEN: De utmanar posterbranschen – nu rullar miljonerna in

Annons