Desenios VD efter starka introt på börsen: ”Känns mycket bra”

"En stor milstolpe".

Efter en tids spekulationer stod det för ett par veckor sedan klart: E-handelsraketen Desenio var på väg mot en börsnotering. Och i går var det dags för den stora dagen, då e-handlaren tog klivet in på Stockholmsbörsen.

Det blev en dag i firandets tecken för Desenios vd Fredrik Palm och hans team.

Annons

Efter allt passionerat och målmedvetet arbete teamet lagt ned på att först bygga Desenio Group till vad det är idag och sedan gå igenom processen till listning, så känns det mycket bra idag. En stor milstolpe i bolagets historia och det bästa är att vi fortfarande bara är i början av vår resa, säger han till Ehandel.

Aktien noterades på Nasdaq First North till ett värde av 72 svenska kronor per aktie, vilket motsvarade en värdering av bolaget till 11 miljarder kronor. Det dröjde dock inte länge förrän aktiepriset började klättra och när den första dagen var över låg priset för en aktie i Desenio på 89 kronor.

Hur ser du på den utvecklingen?

Som vd ska jag inte uttala mig om värdering, men det är kul att det är efterfrågan på att äga aktier i bolaget och vi är glada att få in nya ägare som vill vara med på vår fortsatta tillväxtresa.

I dag inledde Desenios aktie dagen med ett mindre tapp för att under förmiddagen klättra tillbaka till cirka 88 kronor per aktie. Företaget omsatte 981 miljoner kronor förra året.

LÄS ÄVEN: Ny fullträff för Desenio - snuddar vid första miljarden

Annons