Facit: Det blev årets julklapp – ”sålde enormt många”

Klar vinnare under granen i år.

Efter alla spekulationer och analyser verkar vi nu äntligen ha fått svaret på frågan: Vad blev egentligen årets julklapp sett till försäljningssiffrorna?

En populär gissning på förhand var de trådlösa hörlurarna. Såväl Elgiganten som CDON förutspådde just den varugruppen som vinnare, efter att ha analyserat årets data. När allt nu ska summeras visar det sig att det blev en favoritseger.

Annons

Årets julklapp hos CDON blev som förväntat trådlösa hörlurar med Apple AirPods (Gen 2) i spetsen. Väldigt kul att vår analys och prognos stämde så bra kring vilken julklapp som skulle ligga under flest julgranar i år, säger Pelle Bergqvist, Head of Design på CDON, till Ehandel.

LÄS ÄVEN: Glöm mobillådan – det är årets julklapp enligt barnen

Även Elgiganten prickade helt rätt, men man fick också se en uppstickare som gärna ville vara med i matchen.

Hos Elgiganten blev årets julklapp trådlösa hörlurar, vi sålde enormt många under årets julhandel. Utöver det var Google Home och Google Home Mini väldigt populärt, så vi tror att många fick trådlösa hörlurar eller en Google Home under granen i år, säger Li Persson, kommunikationschef på Elgiganten, till Ehandel.

LÄS ÄVEN: Tvisten om årets julklapp – här är analyserna

En annan elektronikjätte, NetOnNet vill inte kommentera enskilda produkter. Men de avslöjar i alla fall vilka produktkategorier som var mest populära fram till jul.

Vi har haft ett jättetryck framför allt inom kategorierna TV, mobilt, gaming och laptop. Gamingsortimentet har varit mkt starkt efterfrågat. Och vi ser dessutom att väldigt många vill ha en robotdammsugare, berättar Kristina Wärmare, PR- och kommunikationschef hos NetOnNet.

Av allt att döma är det alltså trådlösa hörlurar som kan titulera årets julklapp. Åtminstone inom produktkategorin elektronik - och det med besked.

Annons

Annons