Det blev inte Norden nästa – här är Amazons nya marknad

Öppnar sitt tionde lager.

Under stor uppståndelse lanserade Amazon i höstas till slut sin svenska sajt. Många gjorde då bedömningen att resten av Norden snart skulle följa i Sveriges fotspår, men nu visar det sig att Amazons plan ser annorlunda ut. I dag meddelar nämligen e-handelsjätten att företaget är på gång med en landsspecifik sajt i Polen.

Precis som i fallet med Sverige hoppas Amazon på att locka till sig polska e-handlare som kan sälja på företagets nya sida. Bland annat utlovar man 300 miljoner kunder i över 200 länder som en fördel med att sälja via plattformen.

Annons

Amazon har stöttat polska kunder och säljpartners i våra olika europeiska butiker i många år, men nästa steg är att ta med ett komplett konsumentförsäljningserbjudande till Polen och det är det vi planerar för nu. Vi är glada att kunna hjälpa polska företag via Amazon och investerar i verktyg och tjänster som hjälper dem att växa. Genom att fokusera på de saker som vi tror att kunderna värdesätter mest - låga priser, stort urval och snabb leverans - är vi optimistiska i att vi över tid kommer att förtjäna kundernas förtroende i Polen, säger Alex Ootes, Vice President EU Expansion på Amazon, i ett pressmeddelande.

Amazon har bedrivit verksamhet i Polen sedan 2014 och har i dagsläget nio lager i landet. Under 2021 planerar man att öppna ett tionde lager i Polen. Landets konsumenter har dock hittills varit hänvisade till Amazons tyska sida, som dock har funnits i en polsk version.

För närvarande har Amazon 18 000 anställda i Polen. Det nya lagret förväntas medföra ytterligare tusen arbetstillfällen.

LÄS ÄVEN: Ehandel besöker Amazons logistikcenter

Annons