Detaljhandlaren slänger ut ännu en e-handlare: “Stor framgångssaga”

Tredje e-handlaren i år.

Senaste i förra veckan berättade vi om hur jätten Walmart sakta men säkert gör sig av med alla de e-handlare man köpt upp de senaste åren. Och bara två dagar senare så meddelar flera medier att Walmart gör sig av med ännu en e-handlare.

Denna gång handlar det om e-handelsbolaget Eloquii som Walmart köpte 2018 för 100 miljoner dollar. Företaget säljer plus-size kläder för kvinnor.

Annons

Sedan förvärvet av Eloquii har Walmart.com vuxit till hundratals miljoner artiklar, och vi har bestämt att det är rätt tid att sälja Eloquii, säger en talesperson från Walmart till media.

Köpare av Eloquii är företaget Fullbeauty som också säljer plus-size kläder och har en omsättning på över en miljard dollar. Köpeskillingen delges ej av parterna.

Eloquii är en stor framgångssaga med mycket lojala kunder som nu kommer att bli en del av varumärkesfamiljen Fullbeauty. Detta strategiska förvärv kompletterar våra varumärken perfekt och gör att vi kan utnyttja vår skala och plattform för att stödja Eloquii och vårt gemensamma uppdrag, säger Jim Fogarty, vd för Fullbeauty.

Detta är den tredje större e-handlaren som Walmart slänger ut ur sitt stall, bara i år.

Annons