Handlaren rensar i e-handelsstallet – tar miljardförluster

Ingen bra affär för detaljhandelsjätten.

Walmart rensar just nu i sitt stall av e-handlare, som man de senaste åren köpt upp. I februari i år så sålde man av outdoorbutiken Moosejaw till Dick’s Sporting Goods. Walmart köpte e-handlaren i februari 2017 för 51 miljoner dollar.

Vad man sålde Moosejaw för framgår inte. Nu gör man sig dock av med e-handlaren Bonobos, som man också köpte 2017. Bonobos säljs för 75 miljoner dollar, vilket är 235 miljoner mindre än vad man betalade för e-handlaren ($310M).

Annons

De som lägger vantarna på Bonobos är WHP Global (ägare av Toys “R” Us) och modehandlaren Express Inc.

Bonobos levererar tvåsiffrig försäljningstillväxt och vi planerar att fortsätta det momentumet samtidigt som vi realiserar operativa synergier och andra stordriftsfördelar. Detta är ett övertygande tillägg till vår varumärkesportfölj, och jag förväntar mig att transaktionen kommer att öka rörelseresultatet och ge positivt kassaflöde under räkenskapsåret 2023, säger Tim Baxter vd för Express Inc.

Walmart har under pandemiåren även sålt av e-handelsbolag som Bare Necessities och ShoeBuy, båda tidigare uppköp. Det är uppenbart att detaljhandelsjätten rensar i leden samtidigt som man lägger allt större fokus på den egna e-handeln.

Annons