Digitala begravningsbyrån levererar rekordsiffror – igen

Och nu rullar man ut ny efterfrågad tjänst.

Lavendla fortsätter att visa stark tillväxt. Den digitala begravningsbyrån ökade under 2023 sin omsättning med 31 procent till 121 miljoner kronor i Sverige och Danmark.

2022 var första gången sedan starten 2014 som bolaget visade vinst, en trend som fortsatte även i fjol.

Annons

Enligt Jakob Nordström, vd och grundare av Lavendla, landade ebitda-resultatet för den svenska och danska verksamheten preliminärt på 15 miljoner kronor under året.

Nyckeln till framgångarna har framför allt varit att vi lyckats kommunicera värdet av vårt erbjudande på ett tydligare sätt, och därmed också blivit bättre på att ta betalt för den service vi erbjuder. Det har resulterat i stark lönsamhetsutveckling i Sverige, i kombination med god försäljningstillväxt i vår danska verksamhet, säger Jakob Nordström till Ehandel.

Stor frustration

Målet för 2024 är enligt Nordström fortsatt fokus på lönsam tillväxt, där en av de större satsningarna är en nylanserad terapitjänst.

Lavendla Terapi är ett av våra större initiativ under året. Flera av våra rådgivare är både terapeuter och begravningsrådgivare. En bredd många av våra kunder uppskattar då de får hjälp hela vägen.

Han pekar också på att det finns ett stort behov som inte tillfredsställs idag. Att kunna boka möten längre än 25 minuter, som flera aktörer idag har som standard enligt Nordström. Samt möjligheten att erbjuda lokala fysiska möten i kombination med digital terapi.

Vi ser en stor frustration idag hos våra klienter, där man anser att mötestiderna är för korta och många vill kunna träffa sin psykolog fysiskt i något skede av terapi-relationen. Något som vi kan bidra med, säger Jakob Nordström.

Annons