Djurhandlaren utfodrar e-handeln – krokar tass med logistikjätte

"I stark tillväxt".

Husdjur är hett. Och Djursaker Sverige vill nu vara med på tåget. De står bakom e-handelssatsningen Mypetfriend, så säljer djurfoder och tillbehör för sällskapsdjur.

Vi är båda två djurägare och vi tycker att det finns behov av en aktör som kommer från konsumentens och djurets perspektiv. Att kunna tillhandahålla ett brett sortiment med hög kvalité och även ge god service hela vägen ut till kund är viktigast för oss, kommenterar Magnus Nordstrand, medgrundare av och ordförande i Mypetfriend.

Annons

Nu har de även knutit till sig en logistikpartner i form av Nowast Logistics, enligt ett pressmeddelande.

Vi blev tipsade om Nowaste och det kändes helt rätt. Just e-handel ställer stora krav på logistiken och vi var tvungna att få med oss en partner som vi kan växa tillsammans med. Nu när vi även blivit klara med logistiklösningen så öppnade vi upp hemsidan den första juni, kommenterar Mats Nordin, delägare och ledamot i Mypetfriend.

"Väldigt spännande"

Enligt bolaget har var tredje svenskt hushåll ett husdjur i dag. Mest populär är katten, följt av förstås hunden. Nowaste Logistics erbjuder system och lösningar inom logistik, lagerhantering och hyr ut lagerytor.

Det är en väldigt spännande resa som vi har framför oss. Marknaden för foder och tillbehör till sällskapsdjur är i stark tillväxt och organisationen bakom Mypetfriend är mycket kompetent så vi tror på, och ser fram emot, en minst sagt spännande tid framöver tillsammans, säger Jesper Brandin, försäljningschef på Nowaste Logistics.

Annons