Döende kedja kan dra in över 5 miljarder till e-handelssatsning

"Många har frågat när GameStop skulle göra detta".

Vi har tidigare berättat om den konstiga börsresan för företaget GameStop. En aktierush som blivit föremål för utredning och utfrågning i amerikanska senaten. Och historien bakom ser ut att bli föremål för kommande spelfilmer.

Spelbutikskedjan, som många tidigare såg som döende, har nu fått nytt liv. Eller i alla fall en chans till ett nytt liv och en ljusare framtid.

Annons

Efter aktiens meteoriska stigning och fall så har den nu stabiliserats runt 180-190 dollar, även om trenden är sjunkande. Det intressanta är dock vad som samtidigt händer hos bolaget. Företaget har nämligen anställt flera stora e-handelsnamn och man har samtidigt talat varmt om en nysatsning på nätet.

LÄS ÄVEN: GameStop storsatsar på e-handel mitt i aktietumultet

Denna satsning verkar vara det som gett hopp om framtiden och även lyft aktien på senare tid.

Nu meddelar The Guardian, som hänvisar till ett prospekt som lämnats in till myndigheten SEC i USA, att GameStop själv kan dra nytta av aktiekursen. Företaget planerar nämligen att sälja ytterligare 3,5 miljoner aktier till marknaden. En försäljning som skulle inbringa någonstans mellan 600 och 700 miljoner dollar till bolaget (5-6 miljarder kronor) med tanke på aktiens värde.

Utöver att man nu sitter på duktiga e-handelsmänniskor i framstående positioner så verkar man alltså få en ordentlig kassa att röra sig med till den pågående e-handelssatsningen.

Många intressenter har frågat när GameStop skulle göra något liknande detta. Aktien har fortsatt att vara förhöjd så företaget utnyttjar denna tillgång till kapital, säger analytikern Joseph Feldman till The Guardian.

GameStop har tydligen funderat på att dra fördel av aktiens läge sedan i början av året men stoppas av olika regler gällande företagets egen aktieförsäljning.

Annons
Annons