GameStop storsatsar på e-handel mitt i aktietumultet

Flera tunga rekryteringar.

Det går inte jättebra för spelbutikskedjan GameStop. Vi har tidigare berättat hur man fått stänga hundratals butiker de senaste åren. Framtidsutsikterna är alltså inte strålande men detta har inte reflekterats i aktien de senaste veckorna. Aktien har nämligen varit uppe på helt galna nivåer efter att Internet-forum som Reddit spekulerat i och köpt aktien i oanade mängder.

LÄS ÄVEN: I e-handelns spår: GameStop tvingas stänga 200 butiker

Annons

Anledningen till detta beror bland annat på att många stora fonder har satsat pengar på att aktien ska sjunka, något som kallas att blanka aktien. Vilket förenklat innebär att om aktien istället stiger så måste dessa fonder helt enkelt köpa aktier för att täcka sina förluster, vilket resulterat i ett form av aktiespel där folk nu köper aktien i hopp om att den ska stiga ytterligare när fonderna tvingas köpa dem.

Mitt i detta tumult där aktien de senaste dagarna sjunkit rejält, något som inte är direkt kopplat till verkligheten för företaget, så har GameStop gett lite hopp om framtiden. De har nämligen anställt en teknikchef, CTO, i form av Matt Francis.

Stärker upp e-handeln

Rekryteringen fick aktien att stiga något då Matt Francis närmast kommer ifrån Amazon Web Services och han ska ha över 20 års erfarenhet av e-handel. Han har även jobbat hos jätten QVC och på e-handeln Zulily.

Det stannar dock inte där. GameStop har även anställt en ny kundtjänstchef i Kelli Durkin, som kommer ifrån miljardnäthandeln Chewy. Man har även anställt Josh Krueger som ny logistikchef och han kommer närmast ifrån Amazon.

Och vad dessa nytillskott ska jobba med är förstås GameStops e-handel. Ett område som uppenbarligen är viktigt för företagets framtidsutsikter och något som marknaden sett som positivt, även om aktien i övrigt verkar vara helt frånskild från grundverksamheten just nu.

Annons