Doldisen är en av Sveriges mest lönsamma e-handlare

Men försäljningen föll förra året.

Vänersborgsbaserade Skyltab har länge varit en av Sveriges mest lönsamma e-handlare när resultatet ställs i förhållande till omsättning. Och 2023 blev inget undantag, visar färska siffror.

Försäljningen sjönk förvisso från 39,5 till 34,3 miljoner kronor, men rörelseresultatet backade endast från 11 till 9 miljoner kronor. Därmed stärktes också soliditeten från 71 till 81 procent.

Annons

Under 2023 har omsättningen minskat något, vilket beror på omvärldsfaktorer som världsläget, inflation och kraftiga räntehöjningar. Kunder har till följd varit mer försiktiga med sina inköp, samt fått sina budgetar/köpkraft minskade, skriver de i årsredovisningen.

Om namnet Skyltab inte klingar bekant så är det inte så konstigt. Bolaget är, framgångarna till trots, något av en doldis.

De säljer bland annat produkter för offentlig miljö, som papperskorgar och cykelställ. Men också fastighetsboxar, skyltskåp, trafikspeglar och broschyrställ, med mera. Man riktar sig alltså främst till kommuner, bostadsrättsföreningar och företag.

Utöver e-handeln med samma namn, alltså Skyltab, har man en rad andra webbutiker som Citypro, och Signimport. Och man utökade med ännu en under 2023

Bolaget har under året förvärvat ytterligare en webbshop, entreprodukter.se. Bolaget har nu totalt fem stycken butiker på nätet. Mycket tid har lagts på att utveckla, utöka och bygga om denna befintliga webbshop i syftet att öka bolagets synlighet på nätet, samt ge fler affärer i framtiden.

"Har ökat markant"

Samtidigt som 2023 blev något av ett mellanår omsättningsmässigt är nu siktet inställt på att växa igen. Ett stort arbete har gjorts och verkar även ha burit frukt.

Även bolagets övriga webbshoppar har fått mycket uppdaterad information, nya produktkategorier, samt moderniserats på flera sätt. Bolagets synlighet online har ökat markant från redan höga nivåer, avslöjar de.

Man har även inlett ett arbete med att utöka det befintliga lagret med 800 kvadratmeter, för att kunna växa kommande år. Men inte nog med det. Man har ytterligare möjligheter att skala upp.

Annons

Bolaget har möjlighet (via fastighetsägaren) att snabbt utöka ytan för internlager med upprättande av ny lagerhall jämte nuvarande fastighet. Skyltab i väst AB ser mycket ljust på framtiden med fortsatt ökad omsättning, med bibehållen hög marginal och ökad synlighet online, avslutar de årsredovisningen.

LÄS ÄVEN: Topplista: E-handlarna med högst lönsamhet

Annons