Doldisen snickrade ihop stark tillväxt – slog 130 miljoner

Ny webbutik ska ge ytterligare tryck i affären.

Den familjeägda och Skara-baserade e-handlaren Slöjd-detaljer, som säljer produkter för eget skapande, hittade formen under ett år som för många andra aktörer var tuffare än någonsin. Bolaget ökade sin omsättning från 119 till 131,5 miljoner kronor under 2022/23.

Marginalerna hängde däremot inte med i utvecklingen, utan gick i motsatt riktning. Rörelseresultatet krympte nämligen från 8,3 till 7,1 miljoner kronor.

Annons

Det har dock inte hindrat dem från att investera i en förbättrad e-handelsupplevelse, som ska ge tillväxtresan ytterligare en skjuts framåt.

Under året har vi inlett bygget av en helt ny moderniserad webbshop. Den kommer att förstärka vår närvaro online och göra det lättare för kunderna att få en överblick av vårt stora produktutbud. Lanseringen är planerad till april 2024, avslöjar de i årsredovisningen.

Det är också kulmen av tidigare satsningar, som fallit väl ut.

Vidare har de investeringar som gjordes under föregående verksamhetsår på vårt lager börjat visa sig genom effektivare processer. Denna effektivisering har ökat kundnöjdheten, genom snabbare leveranser och högre servicegrad.

Slöjd-detaljer har i dag e-handel i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Men även fyra hobbybutiker i Skara, Stockholm, Malmö och Göteborg. De har trots sina framgångar varit något av en doldis i e-handelsbranschen.

Och bolaget ser ljust på fortsättningen, trots en något skakig omvärld.

Styrelsen bedömer att bolaget kommer att bedrivas med oförändrad inriktning och omfattning. Bolaget bedömer inte att man påverkas av några fler risker och osäkerhetsfaktorer än jämförbara konkurrenter på marknaden, som till exempel konjunkturutveckling.

Man skriver dock att kriget har påverkat till viss del, då det lett till längre leveranstider på vissa produkter och osäkerhet kring prissättning.

Annons

Annons