Dollarstore får ny ägare – köps upp av finska jätten: ”Överlycklig”

"Kompletterar varandra på bästa möjliga sätt".

Dollarstore har vuxit år ut och år in och under 2021 var man och snuddade vid 4 miljarder i försäljning. Nu får den svenska lågpriskedjan, med sina 130 butiker på hemmaplan och två i Danmark, en ny ägare.

Det är det finska, börsnoterade bolaget Tokmanni som nu köpt samtliga aktier i lågpriskedjan. Prislappen: Drygt 2 miljarder kronor, som betalas kontant.

Annons

Jag är överlycklig över att Tokmanni får chansen att bygga en av Nordens ledande lågpriskedjor tillsammans med Dollarstore. Tokmanni och Dollarstore kompleterar varandra på bästa möjliga sätt, säger Mika Rautiainen, koncernchef och vd på Tokmanni, i ett uttalande.

Det är också första gången som Tokmanni nu expanderar utanför finska gränsen. Man har runt 200 varuhus i hemlandet, kombinerat med ett 30-tal Click Shoes- och Click House-butiker, samt två webbutiker.

Affären med Dollarstore kommer att verkställas den 1 augusti.

Tillsammans med Tokmanni är vi väl rustade för att ge våra kunder ett ännu bättre erbjudande än innan. Vi ser fram emot att jobba med Tokmannis team och är mycket glada att ha hittat en partner som delar vår företagskultur och målsättning. Tillsammans kommer vi att bilda en ledande lågpriskedja med potential att växa vårt geografiska avtryck i Norden, säger Anders Kind, vd på Dollarstore.

Annons