Dollarstore fortsatt utan e-handel – därför hålls den stängd

"Just nu ligger vår prioritering på fortsatt expandering av fysiska butiker".

Vi har tidigare skrivit om Dollarstores expansion med nya varuhus runtom i landet. Samtidigt har lågpriskedjan stått utan e-handel i nästan fyra år, efter att man släckte den 2020.

Så hur lyder planerna för att expandera med en nätbutik under 2024? Svaren vi får tyder på att man är en bra bit ifrån att tända upp den igen.

Annons

Just nu ligger vår prioritering på fortsatt expandering av fysiska butiker, både inom Sverige och Danmark, där vi idag har fyra butiker under namnet Bigdollar. En stor del av vårt DNA är just upplevelsen i våra butiker, där vi hela tiden vill erbjuda våra kunder någonting extra - både när det kommer till pris och produktutbud, säger Josefin Augustsson, kommunikationschef på Dollarstore, till Ehandel.

Exakt när en eventuell comeback för webbshopen skulle kunna ske, eller ens om det kommer att ske, är alltså inte klart.

Vi har inte landat i något fast beslut kring detta i dagsläget.

Varför har ni valt att vara utan så länge?

Butiksupplevelsen är som sagt en stor del av vår DNA, och expansionen av våra butiker i Sverige och Danmark har varit vårt främsta fokus de senaste åren. Vi utesluter självklart inte att e-handel kommer att bli en betydande kanal för oss framöver. Och vi vill se till att vi då kan erbjuda såväl befintliga som nya kunder en motsvarande upplevelse online som i våra butiker, säger Josefin Augustsson.

Kedjan verkar också ha klarat sig alldeles utmärkt utan sin webbutik och har fått en utmärkt start under den nya ägaren, visar siffrorna för 2023.

LÄS ÄVEN: Dollarstore flyger under nya ägaren - ökade vinsten rejält

Annons
Annons