Dollarstore i storbråk med kommun – ”pinsamt hanterat”

"Den värsta byggprocessen vi haft någonsin".

Dollarstore fortsätter att bre ut sig i den fysiska världen, men när företaget nyligen öppnade sin första butik i Halmstad fick företaget problem med kommunen. Det rapporterar Hallandsposten.

LÄS ÄVEN: Dollarstore drabbat av bluffmejl – ”bara lite spam”

Annons

Halmstad kommun menar att man inte har utfärdat ett slutbesked då företaget inte har skickat in dokumentation, som visar på att byggnaden är färdigbyggd, i tid. Dokumentationen omfattar bland annat beskrivning av lokalens tillgänglighet, ventilation och brandskydd.

Förutom avsaknaden av godkänt slutbesked har även stora förändringar genomförts under byggprocessen, vilka också påverkar bygglovet som utfärdades 2015. För att Dollarstore ska kunna få ett giltigt slutbesked krävs det att man ansöker om ett nytt bygglov.

Många delar var alltså inte på plats när butiken slog upp sina dörrar för första gången i onsdags, menar kommunen.

Jag vet inte varför man valde att öppna trots att vi inte utfärdat något slutbesked, säger Katarina Finyak, bygglovschef på Halmstad kommun, till Hallandsposten.

De har ändrat planlösningen, fasaderna och själva utformningen av byggnaden. Man har också satt upp belysningsstolpar, men där har vi nyligen fått in en separat ansökan. Ändringarna är väldigt stora och kan inte inrymmas i det ursprungliga bygglovet.

Nu har ett tillsynsärende inletts som kan leda till sanktionsavgifter.

LÄS ÄVEN: Dollarstore om e-handeln: ”En minst sagt magisk start”

Dollarstores etableringschef Fredrik Holmström förklarar att all kontakt som företaget har haft med kommunen, har skett genom fastighetsägaren. Han håller inte med om att "stora ändringar" har skett i förhållande till det bygglov som utfärdats.

Annons

Vi har förstått det som att allt var klappat och klart. Halmstad är den värsta byggprocessen vi haft någonsin. Det är pinsamt hanterat av kommunen och vi kommer att koppla in våra jurister, säger Fredrik Holmström.

Det enda jag vet är att vi ville ha en lastkaj ut mot återvinningscentralen. Det fick vi inte så vi tog bort den. Vi fick heller inte ha en liten skylt på baksidan, trots att Ica Maxi har gigantiska skyltar 150 meter bort. Bygget i Halmstad är inte enligt Dollarstores standard. Vi bygger enkla plåtlådor. Vad jag förstår så gillade inte kommunen det. Det ska tydligen vara lite finare i Halmstad.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!