Dollarstore riskerar böter på 570 000 kronor: ”Finns inte en chans”

"Det förstår du själv".

Det var i slutet av juni månad som Dollarstore öppnade sin första butik i Halmstad, dock inte smärtfritt. Redan innan öppningsdagen hamnade företaget i storbråk med kommunen.

LÄS ÄVEN: Dollarstore i storbråk med kommun – ”pinsamt hanterat”

Annons

Det hela handlade om att Dollarstores nya butikslokaler inte hade fått utfärdat ett slutbesked men att butiken trots allt hade öppnats. Enligt Halmstad kommun saknades det bland annat dokumentation på att byggnaden var färdigbyggd, enligt kommunen skulle företaget dessutom behövt ansöka om ett nytt bygglov då stora förändringar genomförts under byggprocessen.

Dollarstore å sin sida menade på att förändringarna som skett inte alls var "så stora".

Bygget i Halmstad är inte enligt Dollarstores standard. Vi bygger enkla plåtlådor. Vad jag förstår så gillade inte kommunen det. Det ska tydligen vara lite finare i Halmstad, sa etableringschefen Fredrik Holmström då.

Halmstad är den värsta byggprocessen vi haft någonsin.

Nu riskerar fastighetsägaren till Dollarstores lokaler böter på runt 570 000 kronor, eftersom kommunen fortfarande menar på att verksamheten bedrivs olovligt utan rätt tillstånd. Det rapporterar Hallandsposten.

Det är inget konstigt ärende. De har tagit byggnaden i bruk utan slutbesked och haft kunder där hela sommaren, säger Leif Fendell, handläggare på bygg- och miljöförvaltningen, till tidnigen.

Men det finns en sak som Dollarstore skulle kunna göra för att rädda fastighetsägaren från att betala sanktionsavgiften.

Man har alltid möjlighet till rättelse. I det här fallet skulle det innebära att man tömmer och återställer lokalerna, fortsätter Leif Fendell.

Annons

Det är dock inget alternativ, menar Fredrik Holmström.

Det förstår du själv. Det finns inte en chans att vi kommer stänga och tömma lokalerna.

Vi har fått tillträde enligt avtal med fastighetsägaren. Problemet är mellan fastighetsägaren och kommunen, inte oss. Vi är bara hyresgäster.

Hallandsposten har inte lyckats nå fastighetsägaren för en kommentar.

Annons