Dollarstore smäller upp ännu en butik – här öppnar den

Nära centrum.

Totalt ska 6 200 kvadratmeter utvecklas med ny handel i Kiruna, rapporterar Fastighetsnytt.

En av handlarna som nu slår ner sina pålar på fastigheten är Dollarstore. Som Ehandel rapporterat ska även Willys inta tomten med en ny butik.

Annons

LÄS ÄVEN: Willys expanderar – här öppnar de sin nordligaste butik

Byggstarterna är planerade till under hösten. Båda Dollarstore och Willys kommer att ligga i närheten av motorvägen E10. Och dessutom intill entrén till det nya Kiruna centrum. Staden har under de senaste åren flyttats till en säker plats. Anledningen är att gamla Kiruna bokstavligen riskerar att falla ner i Kiruna-gruvan.

Det rör sig om ett tolvårigt hyresavtal med Willys och ett tioårigt med Dollarstore. Det årliga hyresvärdet ska uppgå till 7,9 miljoner kronor.

Vi är glada över att ha tecknat långa hyresavtal med två ledande aktörer i ett strategiskt och trafiknära läge i Kirunas nya stadskärna. Denna utveckling kommer att resultera i ett bredare och mer tillgängligt handelsutbud för Kirunaborna. Vi på Prisma är stolta över att få vara en del av stadens utveckling och tillväxt, kommenterar Thomas Hansen, CDO Sverige på fastighetsbolaget och hyresvärden Prisma Properties.

Annons