Dollarstore tar klivet över sundet – med nytt namn

"Vill undvika konflikt".

Nu står det klart att svenska Dollarstore ger sig in på en ny marknad. Och det är grannlandet Danmark som står för dörren.

Varuhuset öppnar nu sitt första varuhus i landet. Och kedjan har valt att inleda sin danska expansion i Brönderslev på Nordjylland. Men sedan ska det bli åka av. Dollarstore ska fortsätta etablera varuhus i ytterligare 50 andra danska städer.

Annons

Det rapporterar flera danska medier, bland annat tidningen Nordjyske. Redan i somras avslöjade Dollarstores vd Thomas Jellum att planen var att ta konceptet över sundet under 2022. Och nu blir det alltså verklighet. Framöver siktar man även på att ge sig in i fler marknader.

Samma namn

Men i grannlandet byter kedjan namn – till Big Dollar. Ett skäl till det kan vara att det redan finns ett bolag i Danmark med namnet Dollarstore. Så för att undvika exempelvis en rättslig tvist så tar man det säkra före det osäkra och gör ett lokalt namnbyte.

Det finns en dansk aktör med samma namn, och det kan mycket väl vara så att Dollarstore väljer att kalla butikerna i Danmark för BIG-Dollar för att undvika en konflikt, säger Jesper Rask på Blue Capital till Nordjysk.

Blue Capital är investmentbolaget som har hjälp Dollarstore med etableringen.

Annons