Drömmen gick i kras – butiken i konkurs: ”Många tårar”

Tufft klimat för lokala aktörer.

Vi har den senaste tiden sett en hel rad av lokala, mindre handelsaktörer duka under den senaste tiden. En utveckling som inte verkar vara över. Nästa i raden att tvingas ge upp är blombutiken Kungsörs Buketten, som även lät kunderna beställa via nätet.

Det senaste verksamhetsåret, 2022, bjöd förvisso på tillväxt från 1,43 till 1,58 miljoner kronor, men också på ökade kostnader och en förlust på 233 298 kronor - att jämföra med en vinst på 28 809 kronor 2021. Och nu har man försatt bolaget i konkurs.

Annons

Vi har levt i vår dröm och det har varit en lycka, men i dag har vi vaknat ur den. Vi kommer inte kunna fortsätta att driva vår butik, skriver grundarna på bolagets Facebooksida.

De öppnade också upp för en överlåtelse av bolaget medan utförsäljning pågick. Man har även sålt inventarier på Blocket.

Detta är ett beslut som har kostat oss många tårar och timmar i samtal. Inget har hänt, vi mår bra, men vi är ledsna. Det är många faktorer som har gjort att vi behövt ta detta beslut, fortsätter de.

Slutligen tackar de sina kunder och kärleken besvarades med råge.

Tack själva för att ni varit så fantastiska, skriver en av alla kunder.

Ni slutade på topp. Så duktiga och kunniga. Men jag kommer att sakna er jättemycket, stor kram, skriver en annan.

Annons