Duon lanserade e-handel helt ovetandes: ”Hade ingen aning”

Sålde slut allt direkt.

Influencer- och podduon Lovisa Wallin och Hanna Friberg, som tillsammans gör podden Måndagsvide, har tagit klivet in i e-handelsvärlden.

I slutet av förra veckan lanserades e-handelsföretaget Monday Attire, som Lovisa och Hanna ska ha jobbat på i hemlighet under en längre period. Inledningsvis har duon tagit fram en egen parfym och ett dejting-kortspel. Parfymen får kunderna dock vänta på ett tag till, men spelet släpptes i samband med nätbutikens lansering.

Annons

Det har varit blod, svett och tårar, på riktigt. Det här är första gången vi båda gör något sånt här, helt själva och har absolut ingen budget. Det går inte ens att förklara hur mycket som har gått fel. Igår, dagen innan lanseringen kom vi till exempel på att vi inte hade löst betalsätt på sajten. Det här är det största vi har gjort för vi har inte använt oss av någon mellanhand. Vi har gjort allt det här själva, det är inget samarbete med något företag, säger Lovisa Wallin, i ett poddavsnitt.

Det har har tagit så mycket tid och energi. Vi har fått lära oss allt längs vägen. Jag har svarat på frågor som jag inte ens vet vad jag har svarat på. Någon har frågat "ska det vara så här eller så här" då har jag sagt "kör på första" utan att veta vad det innebär eller vad skillnaden är, tillägger Hanna Friberg.

De som hade signat upp för nyhetsbrevet innan släppet fick en hemlig inbjudan via mejl, och möjlighet att shoppa på sajten en timme innan den officiella öppningen klockan 10.00 i söndags.

Vi ringde Konsumentverket för att fråga om vi får släppa ett spel, haha. Vi hade ingen aning om något, om man ens får släppa ett spel hur som helst eller om det fanns regler för det. Det kanske måste stå att det är ett spel för över 18 år eftersom det innehåller drick-frågor? Vi hade ingen aning, och vi har fortfarande ingen aning nästan, säger duon och skrattar.

Spänningen var stor när Lovisa och Hanna äntligen skulle avslöja sin sajt och ge följarna tillgång till spelet. Bilder lades ut på Instagram där kunderna taggade duon i sina orderbekräftelser och på under två timmar gapade lagret tomt. Ännu en succé signerad av influencers, med andra ord.

Vi kommer packa alla order själva, i ett garage i Västerås och det kommer att ta 82 timmar, avslutar Hanna Friberg och Lovisa Wallin.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!