Duon vände pryljätten till vinst – så lyckades de

"Har gett positiva resultat".

Butiken blev lidande men e-handeln gick som på räls. Så kan man sammanfatta CoolStuffs senaste verksamhetsår, som sträcker sig från 1 maj 2020 till 30 april 2021.

Coolstuff, som grundats och ägs till 70 procent av Christian Omander och Kajsa Knapp, ökade omsättningen från 212 till 243 miljoner kronor under perioden. Samtidigt vände man till vinst, från -586 000 kronor till 21 miljoner kronor.

Annons

Under verksamhetsåret har vi arbetat med att höja vår produktmarginal samt sänka vårt varulager, vilket har gett positiva resultat. Sortimentet inom maskerad har avvecklats, för att satsa mer på vårt kärnsortiment, skriver bolaget i rapporten.

Men allt är inte guld och gröna skogar. Det finns även en del orosmoln på himlen, som man vill försöka skingra snarast. Den stora containerbristen globalt kan bli en tuff nöt att knäcka för många e-handlare, så även för CoolStuff.

Vi ser en risk i att under året få en del leveransförseningar från Asien. Dels på grund av containerbrist i världen, samt stoppet i Suezkanalen under våren som stoppat upp fartygen och skapat långa köer i hamnarna vid ankomst. Dels eftersom vissa fabriker har stora förseningar i sin produktion.

Laddar för ny kostym

Samtidigt försöker Coolstuff att förnya sig med både en ny plattform och ett nytt "visuellt uttryck". Och det gäller att få allt att fungera lagom till årets stora säljfest.

Lansering av ny sajt, teknisk plattform och uppdaterat visuellt uttryck är stora projekt för året. Det blir viktigt att lansera en god upplevelse för kund och robusta tekniksystem. Sådana här projekt får ibland en kortsiktig negativ effekt på försäljningen, så det blir viktigt med timing av lanseringen i förhållande till årets julhandel så eventuell negativ effekt inte uppstår då, skriver bolaget.

Annons