Dustin tar in 1,75 miljarder – nu ska skulden betas av

Företrädesemissionen övertecknades.

I samband med sina senaste kvartalsrapport flaggade Dustin för en kommande företrädesemission. Den är nu genomförd och enligt it-återförsäljaren innebär det att bolaget tillförs 1,75 miljoner kronor före emissionskostnader.

LÄS ÄVEN: Efter vinsttappet: Dustin måste ta in närmare 2 miljarder

Annons

Emissionen blev tecknad med stöd av teckningsrätter till cirka 99,3 procent. Återstående stamaktier som inte tecknats med stöd av teckningsrätter har tilldelats de som tecknat stamaktier utan stöd av teckningsrätter i enlighet med de principer som anges i emissionsbeslutet.

Tas ej i anspråk

Sammanlagt tecknades företrädesemissionen till cirka 121 procent och garantiåtagandet från den största aktieägaren Axel Johnson kommer inte att tas i anspråk. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

De nya stamaktierna förväntas börja handlas på Stockholmsbörsen från och med den 12 december.

Vi är mycket glada för det starka stöd som både befintliga och nya aktieägare visat oss i företrädesemissionen. Vi kan nu reducera vår nettoskuldsättning och skapar därmed förutsättningar för att fullt ut fokusera på fortsatt utveckling och lönsam tillväxt för att nå våra finansiella mål, säger Johan Karlsson, VD och koncernchef på Dustin, i en kommentar.

Annons