Dystra beskedet i julhandeln – brist på Playstation 5 in i 2022

"Ren tur om man får fatt i en maskin".

Drygt ett år har gått sedan Sony och Microsoft lanserade sina nya spelkonsoler, Playstation 5, Xbox Series S och Xbox Series X. Trots det är den förstnämnda och den sistnämnda i det närmsta omöjliga att få tag i hos handlarna i dag, under julhandeln. Enligt en genomgång som TT har gjort, så ser problemen ut att hålla i sig även fortsättningsvis.

Hos Cdon säger man att det kommer att vara "ren tur om man får fatt i en maskin", när det kommer till Xbox Series X, Playstation 4 och 5. Man tror att bristerna kommer att hålla i sig "en bra bit in i 2022.

Annons

Det skriver även Netonnet under på.

Det kommer vara brist på alla konsoler, i varierande grad. Men som det ser ut nu räknar vi med att ha Xbox Series X/S och Switch på lager inför jul, Playstation 5 är mer osäkert, säger en presstalesperson.

Hos Mediamarkt beräknar man också att ha brist på konsoler även under 2022.

Allra störst är efterfrågan på Playstation 5 i dagsläget, men Sony vill inte kommentera tillgången - eller rättare sagt bristen på den. Anledningen är alltjämt trubbel med halvledare, men också att efterfrågan överlag förmodligen aldrig har varit högre än nu. Både Sony och Microsoft säger sig nämligen ha slagit sina tidigare lanseringsrekord av spelkonsoler.

Det syns inte minst hos second hand-sajterna, där Tradera berättar at Playstation 5-konsoler säljs för i snitt 7 464 kronor. Alltså nästan 1 500 kronor dyrare än utgångspriset i butik för den dyrare modellen.

Annons