E-handelsjätten är illa ute – kämpar för sin överlevnad

Förlusterna blev för många.

Nordic Netstores, bolaget som driver Jakt.se, Fiske.se och Hund.se, går igenom ett riktigt stålbad. Efter år av röda siffror, varav en förlust på 5,6 miljoner under 2021, har man nu tvingats till rekonstruktion för att försöka säkra bolagets överlevnad.

De växte snabbt mellan 2018 och 2020, men under 2021 dalade försäljningen från 115 till 102 miljoner kronor, samtidigt som förlusten alltså växte.

Annons

Företagets verksamhet, ställning och resultat påverkades nämnvärt av coronapandemin under räkenskapsårets fjärde kvartal. Anskaffning av varor blev problematiskt och försäljningen minskade därför kraftigt under denna period. Under januari 2022 har vi slutfört åtgärder för att motverka detta och vi förväntar oss att 2022 blir ett nytt år med tillväxt igen, skrev man i årsredovisningen.

Nordic Netstores är hemmahörande i Sundsvall och ska vid inledningen av 2023 ha flyttat till nya lokaler i Timrå. Några siffror för 2022 har vi ännu inte, men vid utgången av 2021 hade bolaget endast 4 697 kronor kvar i kassa och bank. Anläggningstillgångarna hade dessutom fallit från 2 till 1,6 miljoner kronor.

Vi ser också att man i år mottagit flera ansökningar om betalningsförelägganden. Fler har avskrivits och återkallats, alternativt bestridits.

Karl Björlin på Cirio Advokatbyro har utsetts till rekonstruktör.

Ehandel söker Nordic Netstores

Annons