E-handelsjätten expanderar utomlands: ”Storskalig satsning”

"Viktig milstolpe i vår expansionsresa".

Proffsmagasinet grundades 2007 och har vuxit till en riktig bjässe på nätet. Bolaget omsätter idag över 900 miljoner kronor och finns sedan 2016 även i Norge. Året efter tog man klivet in i Finland och nu tar Proffsmagasinet sikte på nästa nordiska marknad.

LÄS ÄVEN: Jätten står stadigt trots kriserna – närmar sig miljarden

Annons

E-handlaren har nämligen lanserat sin nätbutik i Danmark. Precis som i Norge och Finland kommer butiken gå under namnet Staypro.

Att lansera Staypro i Danmark markerar en viktig milstolpe i vår expansionsresa. Vi är övertygade om att vår beprövade affärsmodell, kombinerad med vårt breda sortiment och engagemang för kvalitet, kommer att tas emot positivt av danska kunder, säger företagets vd, Mikko Ollinen, i en kommentar.

Dansktalande kundtjänst

Proffsmagasinet, som sedan i januari 2022 ägs av Digital Venture Group, började sin resa på nätet med att sälja verktyg och mätinstrument i liten skala men har sedan dess utökat utbudet rejält.

I dag har man över 110 000 produkter i sortimentet inom kategorier som VVS, arbetsplatsutrustning, el och belysning, skydd och kläder, samt hem, trädgård och fritid.

När vi etablerar Staypro i Danmark gör vi det med en storskalig satsning, inklusive dansktalande kundtjänst och snabba leveranser från vårt svenska centrallager i Hallsberg, säger Mikko Ollinen.

Annons