E-handelsjättens stora plan: Ska ersätta betalkorten med din hand

Kan rullas ut i år.

Amazon är på väg att lansera en ny betalmetod för fysiska butiker, enligt en rapport från Wall Street Journal. E-handelsjätten ska även samarbeta med Visa, och vara i samtal med Mastercard, gällande det nya projektet.

Det Amazon vill göra är att ersätta betalkort och andra former av betalningar, där man bär med sig något för att kunna genomföra ett köp. E-handlaren vill istället att kunderna ska kunna betala med sin handflata.

Annons

En ny typ av betalterminal

Tydligen jobbar Amazon på en ny terminal som skannar händerna på djupet för att få fram ett unikt avtryck, som sedan digitalt kopplas ihop med exempelvis ett betalkort. Betalmetoden ska rikta sig till fysiska butiker som man ofta besöker, och eventuellt gäller det lite lägre belopp.

Enligt tidigare uppgifter så kan Amazon vara beredd att rulla ut tekniken i sina egna butiker, Whole Foods, redan i år. E-handlaren är känd för att vilja minimera alla former av friktion när det kommer till digital och fysisk shopping. De har till exempel eliminerat fysiska kassor i deras Amazon Go-butiker, som nu finns på flera platser i USA.

LÄS ÄVEN: Första Amazon Go-butiken utanför USA

Amazon har valt att inte kommentera rapporten. Enligt uppgifter siktar e-handlaren på att även låta andra butiker använda tekniken.

Annons