Första Amazon Go-butiken utanför USA

Redo för lansering i London.

För drygt en månad sen skrev vi om att Amazon planerar att rulla ut sina första kassalösabutiker utanför USA. E-handelsjätten letade, enligt Daily Mail, efter lämpiga lokaler till sina Amazon Go-butiker i bland annat Surrey, Kent, Berkshire, Buckinghamshire, Hertfordshire, Essex och Middlesex, utöver London.

LÄS ÄVEN: Ryktet återkommer - Amazon Go kommer till Storbritannien

Annons

Idag rapporterar Tamebay att Amazon Go-butikerna i London nu är redo för lansering, men ett exakt datum meddelas inte. I oktober kom nyheten om att Amazon planerar att öppna en av sina kassalösabutiker i London, då sades det även att onlinejätten övervägde att öppna sin butik på Oxford Circus. Men det är inget som i nuläget är bekräftat.

– Amazons plan att starta en Amazon Go-butik i London är ingen överraskning, särskilt eftersom att dagligvaruhandeln har visat sig gå bra i landet. Onlinejätten gör ett strategiskt drag för att konkurrera med de stora livsmedelsbutikerna. Amazon Go-butikerna kommer hädanefter fortsätta att expandera på Storbritanniens storgator, därför bör återförsäljare vidta åtgärder i sina fysiska butiker, och börja erbjuda bekväma kassaalternativ som ger kunderna flexibilitet, säger Gavin Bisdee, chef för global marknadsföring på Zynstra, till Tamebay. 

Amazon Go vs. Scan, Bag, Go

Den första Amazon Go-butiken öppnades under 2016, och redan då ryktades det att e-handelsjätten skulle öppna minst en sådan butik i Storbritannien. Idag finns det sammanlagt nio Amazon Go-butiker som ligger i Seattle, Chicago och San Francisco. 

I början av detta året meddelade även Microsoft att de tillsammans med butikskedjan Kroger, hade skapat en egen version av Amazons kassalösa butikskoncept. Duon menade att de ska, genom sitt samarbete, utmana e-handeln och ge sina kunder fler skäl till att besöka fysiska butiker. Microsoft och Krogers app fick namnet "Scan, Bag, Go". 

LÄS ÄVEN: Microsoft och Kroger härmar Amazon Go

Annons