E-handelskoncernen ångar på – och letar konkursbon

Ser möjligheter när konkurserna haglar.

Wesports (Scandinavia AB) som totalt äger 24 e-handlare inom inom sport- och träningssegmentet har släppt sin rapport för 2022. Något Breakit var först med att rapportera om.

Wesports grundades 2019 och har sedan köpt upp en rad olika e-handlare inom sportprylar på nätet. Bolaget grundades av ett gäng chefer från Bygghemma med e-handelsveteranen Mikael Olander som pådrivande nyckelperson.

Annons

Förlust på -76 miljoner

Omsättningen landade på närmare 1,6 miljarder kronor i fjol, jämfört med 1,1 miljarder kronor 2021. Samtidigt gjorde man i fjol en förlust på -76 miljoner kronor. Förlusten berodde dock främst på en nedskrivning av lagret, på 66 miljoner kronor.

Vi som många andra såg en minskad efterfrågan inom vissa segment efter coronan och vi insåg också att konjunkturen skulle bli sämre under 2023. Därför justerade vi ner lagret, säger vd:n Martin Appelfeldt till sajten.

Börsnotering kan bli verklighet

Men framåt räknar han med att bolaget fortsätter att ta marknadsandelar och att man når en omsättning på runt 2 miljarder under de närmaste 12 månaderna. Vd:n ser också en börsnotering som ett tänkbart alternativ framåt, men det finns inga beslut fattade ännu kring det.

Man ser också möjligheter i lågkonjunkturen. Efter att ha köpt 24 e-handelsbolag inom sportsegmentet sedan starten så letar man nu efter konkursbon i lågkonjunkturen.

Det klart det finns potential för oss att agera när vi har den högsta konkurssituationen på 20 år. Då kan vi plocka upp konkursbon om situationen är rätt, säger Martin Appelfeldt.

Annons