E-handelskungen lämnar vd-posten hos outdoorjätten: “Tajmingen”

"Vidareutveckla Nordens bästa nätbutiker".

Förra sommaren så lämnade Harald Ennen vd-stolen hos Outnordic, som står bakom nätbutikerna Outnorth och Fjellsport. Den som tog över var norska e-handelskungen Eric Sandtrø, medgrundare av Komplett.

Nu meddelar Outnordic-koncernen att Eric Sandtrø också kliver ner. Han ska under det senaste halvåret skalat ner sin roll i företaget, efter att Egmont-koncernen utökat sitt ägande. Att uppdraget bara var temporärt berättade Eric tidigt för vår systertidning Netthandel.

Annons

Jag tycker att tajmingen är rätt nu, då marknaden är mer i balans än för en kort tid sedan, och det har varit ett mål att trappa ner länge. Outnordic-gruppen är i god form med en unik position inom den nordiska outdoor-marknaden online, säger Eric Sandtrø.

Jag känner mig väldigt säker på att bolaget är i goda händer och har en ljus framtid.

Den som tar över vd-stolen i Outnordic blir Erlend Futsæter, operativ chef för Egmont E-com. Han styrde även skutan i Outnorth tills det att Ville Kangasmuukko-Nordström tog över. Erland kliver in i sin nya roll som tillfördordnad vd efter påsk 2024.

Efter etableringen av Outnordic-strukturen för fem år sedan har vi arbetat hårt för att lägga grunden för stordriftsfördelar i koncernen. Framöver kommer fokus vara att vidareutveckla Nordens bästa nätbutiker för friluftsutrustning och skapa ännu bättre upplevelser för våra kunder, säger Cato Broberg, vd för Egmont E-com.

Annons