E-handelsraketen fortsätter uppåt – stark tillväxt och vinst

“God försäljningstillväxt i Tyskland och USA”.

I november förra året så kunde vi rapportera att e-handeln Equestrianstockholm.se kvalat in på plats 92 bland Sveriges snabbast växande e-handlare. Detta gällde dock siffror för 2020 där Equestrian Stockholm kunde visa upp en tillväxt på imponerande 98 procent till nära 53 miljoner kronor i omsättning.

LÄS ÄVEN: Topp 100: Hela listan – här är Sveriges e-handelsraketer

Annons

Nu har bolagets siffror trillat in för räkenskapsåret 2020/2021 och inte oväntat är det lite svårt att leverera en liknande tillväxt igen men trots det så är det riktigt starka siffror från bolaget som säljer ridutrustning och kläder.

Bolagets nettoomsättning ökade nämligen med 57 procent för räkenskapsåret som slutade den sista juni i fjol. Bolagets omsättning landade på strax under 83 miljoner kronor och man fortsätter att vara lönsamma med ett resultat efter finansiella poster på nära 8 miljoner kronor.

Ökningen jämfört med föregående år är främst till följd av lansering av nya kollektioner samt god försäljningstillväxt i Tyskland och USA, skriver företaget i rapporten.

Bolagets försäljning påverkades under året endast till mindre del av Covid-19. Däremot påverkades bolagets leverantörs- och fraktled med osäkra leveranser samt ökade kostnader som följd.

Eqestrian Stockholm meddelar dock samtidigt att man genom god framförhållning och korta beslutsvägar lyckats fortsätta leverera produkter och behålla lönsamheten.

Nyligen meddelade bolaget att man nu omsätter över 100 miljoner kronor, vilket alltså måste vara på rullande basis. Equestrian Stockholm har även i början av 2022 ingått ett partnerskap med Priveq investment.

Vi är fantastiskt glada över att ha Priveq med oss på Equestrian Stockholms spännande resa framåt. Med Priveqs mångåriga erfarenhet och expertis ser vi goda möjligheter att utöka vår närvaro på den internationella marknaden ytterligare och förse ryttare världen över med stilsäkra och högkvalitativa produkter, sade Johanna Ingelsson, grundare av Equestrian Stockholm, tidigare i år.

Annons
Annons