E-handelsveteran återvänder – blir ny toppchef på Netonnet

"En tung och erfaren retailprofil".

Under våren lämnar Sofie Struwe sin roll som Chief Commercial Office på Netonnet. Nu är det klart vem som blir hennes efterträdare, och det blir ingen mindre än återvändaren Robert Kindstrand.

Han kommer närmast från rollen som marknadschef på Blomsterlandet och har tidigare även varit e-handelschef på Hööks, marknadschef på Intersport, kategorichef inom Ica Special samt marknads- och inköpschef på Team Sportia.

Annons

Kindstrands senaste vända på Netonnet var som försäljningschef under perioden 2019 till 2021.

Jag ser fram emot att komma tillbaka till Netonnet och alla härliga kollegor. Hemelektronik är en av detaljhandelns tuffaste branscher men jag drivs av utmaningar och brinner för att ständigt utveckla affären och ta marknadsandelar tillsammans med mitt kommersiella team, säger Robert Kindstrand i en kommentar

Komma igång springandes

Robert Kindstrand tillträder sin nya roll innan sommaren och får som CCO ansvar för hela det kommersiella teamet på Netonnet, och att driva bolagets hela affär. Här ingår bland annat kategori och sortiment, varumärke och media samt e-handel.

E-handlarens vd Josefin Dalum, som tillträdde i början av december, är mycket nöjd med sin rekrytering:

Det känns väldigt bra att vi har lyckats knyta till oss en så kommersiellt tung och erfaren retailprofil som Robert Kindstrand. Netonnets kommersiella team är centralt för att vi ska lyckas i vår affär, och Roberts erfarenheter från både bransch och Netonnet, med stort internt kontaktnät även idag gör att han och teamet kommer att komma igång springandes.

LÄS ÄVEN: Netonnets nya VD klar – värvas från de egna leden: ”Stolt”

Annons