E-handlad mat i skåp på stan – här är jättens nya satsning

Coop och Gordon Delivery i nytt samarbete.

E-handeln växer på alla håll och kanter - inte minst inom livsmedelsbranschen där de digitala lösningarna har haft ett uppsving i pandemin. De stora detaljhandlarna pekar inte sällan ut köp- och hämtalösningar som extra populära just nu.

Och nu tas ett nytt steg på samma linje. Ett samarbete mellan matjätten Coop och last mile-aktören Gordon Delivery ska möjliggöra att kunderna inte bara ska kunna hämta sina matkassar i anslutning till Coops butiker, utan även på olika håll i Stockholms centrum. Gordon Delivery har nämligen gjort en investering i skåp från leverantören Strongpoint, som sedan tidigare tillhandahåller skåp åt bland andra Axfood, Ica och just Coop.

Annons

Det är intressant att se hur marknaden nu svarar an på de önskemål som konsumenterna har på flexibilitet, något som vi på Strongpoint har flaggat för en tid. Det är tydligt att man nu är redo att satsa på att möta efterfrågan på att hämta sina leveranser ute på stan eller i anslutning till exempel till fastigheter, infartsparkeringar och andra knutpunkter. I Sverige ser vi nu en ökad efterfrågan från helt nya kundgrupper som fastighetsbolag, bensinbolag, logistikdistributörer, men även enskilda kommuner har klivit fram. Våra hämtskåp är optimerade för sådana lösningar, så vi ser naturligtvis väldigt positivt på den här utvecklingen både för egen del, men också för konsumenterna, säger Jacob Tveraabak, vd på Strongpoint, i ett pressmeddelande.

De skåp som Coop och Gordon Delivery ska ställa ut tillsammans hamnar i anslutning till shopping- och bostadskomplex i centrala Stockholm.

För oss på Gordon Delivery är det här ett nästa steg i att utveckla och komplettera vår tjänst som distributör av matleveranser. Med skåpen kan vi leverera maten på platser där kunden ändå passerar. Vi testar nu på två platser i Stockholm men är öppna för att utveckla konceptet på fler platser framöver, säger Ali Ghoce, vd och medgrundare på Gordon Delivery.

LÄS ÄVEN: Så bra sålde mat- och modehandlarna i jul: "Starkt år"

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!