E-handlare börjar tillverka skyddsvisir: ”Bidrar med det vi kan”

Deltidspermitterad personal fick ny arbetsuppgift.

När efterfrågan på ens varor minskar kan det vara läge att ställa om produktionen till något som det finns en större efterfrågan på. Tidigare i veckan kunde vi berätta att Rollup-kungen tillfälligt har sadlat om från rollups till skyddsutrustning, och nu gör branschkollegan Skyltmax en liknande satsning.

LÄS ÄVEN: E-handlaren ställer om - hjälper vården och räddar jobben 

Annons

I den senares fall handlar det om att ta fram skyddsvisir som kunna användas av vårdpersonal. Till en början räknar bolaget med att kunna skänka 3000 skyddsvisir till vården. Företaget vittnar om en stark vilja bland personalen att hjälpa till med produktionen. Faktum är att flera av de anställda, som har permitterats på deltid på grund av det rådande läget, använder sin lediga tid till att bidra till den nya produktionen.

Vi har nu tagit fram en prototyp på skyddsvisir som är enkel och funktionell. Just nu testas den av vänner inom vården som jobbar med coronasmittade patienter, detta för att säkerställa att visiret fyller sin funktion och se om det finns förbättringar att göra. Den största utmaningen har varit att få tag på material till visiren, det börjar bli en bristvara. Men vi har nu lyckats lägga en order på ett material som skickas från Tyskland. Detta material ska räcka till 3000 visir som vi hoppas kunna tillverka på tre veckor, säger Skyltmax vd John Eskilsson i ett pressmeddelande.

"Försöker ta gemensamt ansvar"

Skyltmax visirtillverkning sker i de vanliga lokalerna i Landvetter. Bolaget skär ut plast som sedan sätts ihop till en färdig produkt med en självhäftande skumgummilist och ett resårband.

Denna modell har blivit vanlig bland alla de företag som nu ställer om och hjälper till att tillverka skyddsvisir till vården.

Tack vare personalens engagemang räknar John Eskilsson med att Skyltmax ska kunna ta fram och skänka vidare tusen visir per vecka.

Det är tack vare våra engagerade medarbetare som vi kan genomföra detta projekt. Vi försöker gemensamt ta ansvar i samhället och bidra med det vi kan göra för att sjukvårdspersonalen ska ha de förutsättningar som krävs för att hantera krisen. Det är de som gör det viktigaste jobbet i samhället just nu, avslutar John.

Annons