Klart: E-handlare med på lista över Sveriges bästa arbetsplatser

"Mycket hård konkurrens".

11,5 miljoner medarbetare i 90 länder. Så många personer får varje år sin arbetsplats undersökt av det amerikanska konsultföretaget Great Place to Work. Undersökningarna, som bland annat är baserade på hur medarbetarna upplever sin arbetsmiljö, resulterar i listor över de deltagande ländernas bästa arbetsplatser. Sverige har varit ett av länderna i undersökningen i 18 års tid och nu är årets lista färdigställd.

Rankningen består egentligen av tre lisor; små organisationer (20-49 medarbetare), medelstora organisationer (50-249 medarbetare) och stora organisationer (250 eller fler medarbetare).

Annons

I år kan man bland annat konstatera att inte mindre än tre optikföretag - Smarteyes, Synoptik Sweden och Specsavers - tagit sig in på de främsta 15 bolagen i kategorin för stora företag. Av dem bedriver Synoptik Sweden och Specsavers B2C-butiker på sina sajter. Samma rankning toppades av B2B-aktören Hilti, som säljer batteridrivna verktyg.

"En gedigen undersökning"

En annan e-handlare som uppenbarligen har lyckats få till en bra stämning bland medarbetarna är Skyltmax, som nyligen sadlade om sin produktion i spåren av coronaviruset. Skyltmax placerade sig på plats 20 på listan över medelstora bolag.

LÄS ÄVEN: E-handlare börjar tillverka skyddsvisir: "Bidrar med det vi kan" 

Det är andra året vi deltar i Great Place to Works undersökning och det känns fantastiskt komma med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser igen. Det är verkligen de utmärkelserna som vi är mest stolta över. Det är en gedigen undersökning och process att gå igenom med en mycket hård konkurrens från alla Sveriges fina företagskulturer, säger Skyltmax vd John Eskilsson i en kommentar.

Enligt Skyltmax är Great Place to Works undersökning världens största i sitt slag. Undersökningen bygger på intervjuer både med företagens ledningsgrupper och med personalen.

Förstaplatserna på de tre listorna kneps av IT-leverantören Regent, konsultbolaget Cygni samt av ovan nämnda Hilti.

Annons