E-handlare på väg ut i världen efter att ha lurat domänpirat

“Alltifrån miljonbelopp till tvåhundratusen kronor”.

Från verkstad till e-handel är framgångssagan bakom ABS Wheels, som nyligen kunde stoltsera med en omsättning som närmar sig 100 miljoner.

LÄS ÄVEN: ABS Wheels omsatte 94 miljoner: ”Ökat helt enligt målsättningen”

Annons

I samband med deras senaste siffror så avslöjade företaget att det var dags att blicka utomlands. Nu avslöjar bolaget lite mer om denna satsning, som tydligen hängt på att säkra den internationella domänen ABSWheels.com.

Domänpirat nallar .com

Företaget registrerade tidigt abswheels.se, långt innan man hade en e-handel, men tänkte då inte på att registrera abswheels.com. 2011 bestämde sig företaget för att dra igång sin e-handel och kort därefter ska domänpirater ha lagt beslag på .com-adressen.

15 månader senare har hemsidan börjat etablera sig i Sverige, det dröjer dock inte lång tid innan domänpirater registrerar .com-adressen, berättar ABS Wheels i ett pressmeddelande.

Det svenska däck- och fälgföretaget ska sedan dess försökt köpa loss domänen via olika medlingsföretag.

Ända sen år 2012 har vi kämpat med att få adressen abswheels.com, och det har varit alltifrån miljonbelopp till tvåhundratusen kronor som piraterna krävt, säger ägare och vd Andie Lahdo.

Radiotystnad i tre år

Efter flera år av misslyckade försök byter företaget dock plan och meddelar att man inte längre är intresserade av domänen.

Mellan perioden 2016 till 2018 slutar man att höra av sig till domänpiraten. ABS Wheels väntar tre år genom att tillslut be en vän köpa namnet privat utan vetskap om att ABS Wheels figurerar i bakgrunden, meddelar företaget.

Nu börjar utvecklingen

Den nya metoden som ABS Wheels kallar "ett klassiskt pokerface scenario" ska ha burit frukt och man fick därmed kontroll över domänen för "en bråkdel" av de tidigare diskuterade priserna.

Annons

Nu känns allt fantastiskt och vi kommer redan imorgon att påbörja utvecklingen av utländska ABS Wheels, meddelar Andie Lahdo.

Annons