E-handlaren ångar på – dubblar försäljningen: ”Otroligt stolta”

Från 11 till över 20 miljoner på bara ett år.

Boxicon är e-handlaren – med kontor i Stockholm och tillverkning i småländska småorten Kivstrum – som har nått stora framgångar med fastighetsboxar.

Bolaget säljer post- och paketboxar till bostads- och lägenhetshus och har på kort tid tagit en ledande position inom sin nisch i både Sverige och Norge.

Annons

Boxicon grundades 2019 av Olle Årman och David Apelqvist. Båda har mångårig produktionserfarenhet av fastighetsboxar.

Vi är otroligt stolta över vår produktportfölj och vår framgångsrika tillväxt. Vi strävar alltid efter att leverera den bästa produkten på marknaden, både vad gäller säkerhet och användarvänlighet, säger vd:n Olle Årman i ett pressmeddelande.

Boxarna säljer som smör

Första modellen vid namn "Lynx Liggande" släpptes i början av 2020 och sålde bra direkt. I dagsläget är det, enligt företaget, Sveriges mest sålda fastighetsbox. Alla beställningar läggs på hemsidan Boxicon.se.

Den organiska trafiken till hemsidan ökade med 1 400 procent under bolagets senaste räkenskapsår, som är brutet och som sträcker sig fram till och med april i år. Detta jämfört med det närmast föregående räkenskapsåret.

Samtidigt dubblades försäljningen till drygt 24 miljoner kronor, från intäkter på 11 miljoner året innan och en försäljning på 5,5 miljoner 2021.

EBIT-resultatet tickade in på närmare 1,9 miljoner kronor under det senaste räkenskapsåret, jämfört med en vinst på en dryg halv miljon kronor året innan.

Stort miljöfokus

Bolaget skryter också om sitt miljöarbete som man menar är ambitiöst. Enligt företaget så använder man förhållandevis lite material i boxarna, vilket på sikt ska minska företagets klimatavtryck med 25 procent. Hur det blir med den saken återstår att se.

Vårt team har dedikerat sig till att skapa framtidens fastighetsboxsystem, och vi kommer fortsätta att vara innovativa och hålla miljöaspekterna i fokus.

Annons

Annons