E-handlaren börjar året starkt: “Bolaget är nära lönsamhet”

"Flytta gränserna för vad som är möjligt".

I slutet av förra året så kunde vi berätta att e-handeln och medlemsklubben Buyersclub tagit in 3 miljoner i nytt kapital. Nu avslöjar bolaget sina siffror för helåret 2023, och ger en smygtitt på 2024.

Omsättningen under fjolåret uppnådde 52,6 miljoner kronor, en ökning med 24 procent jämfört med 2022. Majoriteten av kunderna innehar också ett medlemskap och medlemsintäkterna stod för 17 miljoner kronor, en ökning med 39 procent.

Annons

När jag ser tillbaka på de projekt som genomförts under åren och framför allt i 2023 kan jag inte annat än imponeras av vår personal och våra utvecklare som hjälper oss att konstant flytta gränserna för vad som är möjligt. När vi summerar boksluten för 2023 och får insikt i 2024 känner jag en lättnad av att den underliggande lönsamheten nu börjar synas i resultaten, kommenterar företagets vd Emil Henriksson.

Rörelseresultatet (EBITDA) för 2023 blev -6 miljoner kronor, en förbättring mot året innan då man förlorade -10,5 miljoner.

I bokslutskommunikén avslöjar även bolaget hur 2024 har inletts. Omsättningen för januari och februari rapporteras till 12,8 miljoner kronor, vilket ska vara en ökning med hela 66 procent. Där medlemsintäkterna ökade med 31 procent till 3,48 miljoner kronor.

Årets start sägs därmed ha bjudit på “bolagets bästa försäljningsmånader någonsin”.

Sist men absolut inte minst, denna kraftiga tillväxt sker samtidigt som bolaget är nära lönsamhet på EBITDA-nivå, säger Emil Henriksson om 2024-siffrorna.

Annons