E-handlaren dammar av ägarboken – här är nya ägaren

Flygande avslutning på året för matthandlaren.

Rugvista som säljer mattor på nätet har fått en ny ägare – och ägaren har tagit en andel på 12 procent i mattbolaget. Det rapporterar Breakit.

Vi har köpt Rugvista för dess e-handelskvaliteter, skriver den nya ägaren i ett mejl till sajten.

Annons

Vem är då denne mystiske nya aktieinnehavare i Rugvista? Jo, det är ingen mindre än Martin Benckert.

Men det är nog inget namn som klingar bekant för alla.

Industriella likheter

Han är vd för Madhat, ett investmentbolag som nyligen investerade i e-handelskoncernen Haypp. Koncernen driver bland annat flaggskeppet Snusbolaget.se. Men även Dammsugarpåsar.nu och Snusexpress.se.

Vi ser industriella likheter med Madhat och Rugvistas lönsamma e-handel – både på det strategiska och operationella planet, skriver Martin Benckert i sitt mejl till Breakit.

"Samma värdegrund"

Han tar nu även plats i Rugvistas styrelse som ledamot.

Vår förhoppning är att vara en långsiktigt industriellt aktiv aktieägare och initiera samarbetet genom styrelserepresentation redan från nästa år.

Madhat har en årlig omsättning på 1,2 miljarder och räknar knappast med några snabba vinster från Rugvista. Mattsäljaren noterades i mars 2021 och startkursen låg på 125 kronor. I dag handlas samma aktie för 38 kronor.

Allt började med Inkclub

Rugvistas vd Michael Lindskog vill inte uttala sig om Madhats ägarandel. Madhat är sprunget ur e-handlaren Inkclub, som säljer bläckpatroner, och som grundades av Lennart Nyberg för drygt 20 år sedan.

Annons

Han sålde sedan bolaget till ICA för närmare 600 miljoner kronor. Men några år senare köpte han tillbaka det för 322 miljoner tillsammans med Martin Benckert. Det nya gemensamma bolagsnamnet blev Madhat, skriver sajten.

Annons