E-handlaren drabbad av kollapsen – ska ej påverka Q1-siffrorna

Inte roligt när ens bank konkar.

I slutet av förra veckan så kollapsade banken Silicon Valley Bank. En bank som jobbat mycket med startups och riskkapital. Anledningen till kollapsen var bland annat att riskkapitalbolag bett företagen man investerat i att ta ut sina pengar från banken i fråga. Detta fick bägaren att rinna över hos en bank som uppenbarligen redan var på skakig mark efter att vi fått se marknaden för riskkapital torka upp.

Förloppet ska ha varit ganska snabbt, 48 timmar enligt CNN, och myndigheter steg in och stängde ner banken under fredagen. Detta skapade förstås problem för en hel del företag som använde banken i fråga. Ett av dessa var onlinemarknadsplatsen Etsy som under fredagen meddelade sina kunder, e-handlarna på marknadsplatsen, att deras utbetalningar skulle dröja.

Annons

Vi vill meddela dig att dagens utbetalning kommer att försenas. Förseningen beror på den senaste utvecklingen kring banken Silicon Valley Bank, som Etsy använder för utbetalningar till säljare. Vi håller på att arbeta med andra betalpartners för att lösa din utbetalning så fort som möjligt, skrev Etsy till kunderna.

Som tur är verkar Etsy inte haft alla sina ägg i samma korg för man meddelade igår att utbetalningarna förväntas starta igen under måndagen.

Vi förväntar oss att vi kommer att kunna börja behandla dessa betalningar så snart som imorgon, den 13 mars. Vi förväntar oss inte att betalningsförseningen kommer att ha någon väsentlig inverkan på vårt kvartal som slutar den 31 mars 2023, skriver företaget.

Det beräknas dock ta flera dagar att hinna ikapp med betalningarna.

På Etsy är det vår högsta prioritet att stödja våra säljare, och vi förstår hur viktigt det är för dessa småföretag att få sina pengar när de behöver dem.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!