E-handlaren får nytt liv – efter konkursen: ”Köpt rättigheterna”

Nya ägare ska få bolaget att trampa vidare.

Två småbarnspappor sa upp sig från sina jobb och startade Seaside bike. Ett företag som bygger och säljer lådcyklar med elmotor. Och det såg ut att bli något av en framgångssaga.

Men trots en kraftig försäljningsökning från 7,1 till 12,8 miljoner kronor under 2021 så vände man till förlust. Året efter ökade omsättningen igen, den här gången till 16,8 miljoner. Men siffrorna på sista raden blev också de allt rödare och förlusten skrevs till slut till nästan -2,8 miljoner kronor.

Annons

Delar av året präglades av betydande leveransproblem i spåren av Covid-19, som ledde till brist på komponenter för att bygga cyklar. Vilket medförde att bolaget under en del av året inte kunde leverera beställda cyklar samt kvalitetsbrister som fick en påverkan på lagervärdet av komponenter, skriver de i årsredovisningen.

Soliditeten kraschade från 52 till -16,4 procent och redan här såg man alltså betydande risker för fortsättningen.

Leveransproblemen blev lösta mot slutet av räkenskapsåret och förväntas inte påverka resultatet framåt. Däremot finns det skäl att anta att bolagets egna kapital understiger hälften av det registrerade aktiekapitalet och styrelsen har beslutat att upprätta en kontrollbalansräkning och vid behov undersöka möjligheterna att ta in nytt kapital, skriver de.

Till slut gick det inte längre och den 10 maj i år tvingades bolaget kasta in handduken när konkursen var ett faktum. Inventarier från konkursboet ligger också ute för auktion hos Tovek.se.

"Kommer leva vidare"

Där såg det ut som om sagan var slut för Malmöbaserade Seaside bike och deras lådcyklar. Men än är inte det sista kapitlet skrivet, för nu får varumärket en ny chans i nya händer, framgår det av ett meddelande på startsidan i bolagets webbutik.

Seaside Bike AB har gått i konkurs men nya ägare har köpt rättigheten till varumärket och Seaside kommer att leva vidare. Modellen Signature kommer att fortsätta tillverkas i samma fabrik men med några förbättringar för att ytterligare höja kvaliten men till samma pris. Leveranser startar i augusti så förhandsboka din Signaturemodell för att stå först i kön. Mer information kommer under första halvan av juni, står det att läsa.

Exakt vilka som tagit över är dock inte officiellt än.

Annons
Annons