E-handlaren går i konkurs – försäljningen störtdök

Lyckades inte återhämta sig efter tunga bakslaget.

Konkursernas tid är inte förbi. Nu har e-handlaren Sandbergs Järn, som även har en butik i Stockholm, tvingats kasta in handduken. De sålde proffsverktyg, förbrukningsmaterial och tillbehör till både kunder och företag och omsatte 33,1 miljoner kronor under 2020, med en förlust på 2 miljoner.

Under 2021 hade försäljningen fallit till 20,9 miljoner och förlusten ökat till 3,3 miljoner - ett rejält bakslag. Kassalikviditeten backade i sin tur från 61 till 53 procent och soliditeten från 13 till 11 procent.

Annons

Bolagets resultatutveckling har varit negativ och en stor del av det kan förklaras genom påverkan av covid-19-pandemin, skrev man i årsredovisningen då.

Och det verkar alltså inte ha ljusnat sedan dess. Även om man under 2022 försökte få skutan på rätt köl igen, med hjälp av nya ägare.

Bolaget har tagit in nya delägare för att säkerställa den fortsatta expansionen av verksamheten, skrev man i årsredovisningen.

Men onsdagen den 17 maj inleddes alltså konkursen, då bolaget inte längre kan betala sina skulder. Flera kunder har även klagat de senaste veckorna på att man bara fått delar av eller inget alls av sina beställningar.

De verkar inte vara bluff, men någonting är fel, konstaterar en av de som blivit utan på bolagets Facebook-sida.

Annons