E-handlaren går i konkurs – tunga förluster för svenska märket

Ägarna sköt till miljoner i räddningsaktion.

Nividas lanserade sig själva och sina glasögon på marknaden 2014. Men nu, nio år senare, tvingas e-handlaren kasta in handduken.

Bolaget, som även har fyra butiker i Stockholm, en i Malmö och en i Göteborg, har nämligen brottats med tunga miljonförluster i flera år. Under 2019 och 2020 landade omsättningen på drygt 20 miljoner kronor och förlusten uppgick till 5,6 respektive 5,2 miljoner.

Annons

Under 2021 fick man ny fart på försäljningen, som då rusade förbi 27 miljoner. Men förlusten ökade samtidigt till 5,9 miljoner och bolagets soliditet rasade från 36 till 12 procent.

Två nya butiker öppnades i Stockholm i början av året. Bolaget har under 2021 fortsatt påverkats negativt av restriktionerna på grund av pandemin, skrev man i rapporten då.

Trots det lyckades man ösa ur vatten ur den då sjunkande båten, med hjälp av nytt kapital.

Bolagets likviditet säkrades under räkenskapsåret genom en kapitalanskaffning från aktieägare genomförd emission om 4 miljoner kronor, skriver de.

Räddningsaktionen visade sig dock inte räcka till i det långa loppet och onsdagen den 19 april var konkursen ett faktum.

LÄS ÄVEN: Nytt glasögonmärke ser fördelarna med E-handeln

Annons