E-handlaren i konkurs – efter år av förluster

Lyckades inte komma på fötter efter pandemismällen.

Power Woman är e-handlaren som designar och säljer träningskläder till kvinnor både via egen webbshop samt Stadiums och Åhléns plattformar. Bolaget har kämpat med röda siffror under flera år. Under 2020 sålde man för 4,8 miljoner kronor, med gjorde också en förlust på 4,2 miljoner.

Under 2021 föll försäljningen till 2,5 miljoner och förlusten landade på 3,2 miljoner. Nu klarar man inte längre driften och bolaget har begärts i konkurs.

Annons

Den rådande pandemin påverkade kraftigt Power Womans produktionskedja då fabrikerna i Europa drabbats hårt av såväl råvarubrist som kraftigt minskad produktionskapacitet, till följd av nedstängningar, skriver bolaget i årsrapporten för 2021.

Man ska även ha gjort en delemission på 4 miljoner under det fjärde kvartalet. Samtidigt gjordes ett arbete för att få igång produktion och lageruppbyggnad samt återställa det egna kapitalet.

Trots det lyckades man inte få rätsida på affären. Att försöka hitta formen i en orolig omvärld har visat sig vara en mycket svår utmaning, som knäckt många mindre aktörer.

Planen för att vända trenden

Power Woman bedömde sig vara redo för en global expansion under 2022. De ska även ha beslutat om ett konvertilbellån på 5 miljoner, samt avsåg att genomföra en nyemission för att kunna öka tillväxten. Dessutom höjdes priserna.

Prisökningarna bedömer bolaget är en del av premiumiseringen av varumärket och bedöms inte påverka försäljningsvolymen negativt, skriver de.

Gustav Kling vid advokatfirman Carler har utsetts till konkursförvaltare och konkursboet ligger för närvarande ute till försäljning. Försäljningen kommer att pågå i vanlig ordning under processen.

Power Woman hade två anställda vid konkurstillfället.

Annons
Annons