E-handlaren i konkurs – efter tunga miljonskulder

Pandemin blev dödsstöten.

Den Höganäs-baserade e-handlaren Nordic Tent Shop, som grundades 2009, omsatte runt 13 miljoner årligen. Men det var innan pandemin kom. Under 2020 störtdök försäljningen från 13,1 till 9,4 miljoner kronor och gjorde en förlust på runt 2,7 miljoner.

Under 2021 backade försäljningen till 8 miljoner och förlusterna krympte till 729 000 kronor. Men det hjälpte inte. Bolaget hade redan hamnat i likviditetsproblem och landat i negativ soliditet.

Annons

Bolaget har drabbats hårt av Covid-19-pandemin, vilket har resulterat i leveransproblem, minskad omsättning samt likviditetsproblem. Bolaget har sagt upp personal och minskat på fasta kostnader för att klara pandemin, skriver de i rapporten för senast registrerade räkenskapsåret som avslutades i augusti 2021.

Åtgärderna räckte dock inte, för 1 mars i år tvingades bolaget ansöka om konkurs, då man inte längre kan betala sina skulder.

Bolaget hade runt 2,3 miljoner i registrerade skulder hos Kronofogden vid den 24 februari i år. Den 30 november 2022 genomfördes även ett utmätningsförsök, men redan då konstaterades att man saknade utmätningsbara tillgångar för täckande av skulden.

Titta man på Nordic Tent Shops omdömen på Trustpilot verkar de också har varit en uppskattad aktör, med 4,2 av 5,0 i snittbetyg.

Annons