E-handlaren i lätt motvind – men intäkterna ökar: ”Imponerande”

Dyrare varor sålde sämre.

Purefun-gruppen är en e-handelskoncern som kanske mest är känd för webbutiken Vuxen.se, som säljer vuxenleksaker. Men de senaste åren har man även breddat sin portfölj med såväl partyartiklar som sportkläder.

Purefuns nettoomsättning ökade med 5 procent till 62 miljoner kronor (59), i tredje kvartalet. Bolagets räkenskapsår är brutet och perioden som avses för Q3 är november 2023 till och med januari i år.

Annons

EBIT-resultatet landade på 2,5 miljoner kronor, vilket dock var en nedgång från 3,7 miljoner under motsvarande kvartal för ett år sedan. Även rörelsemarginalen minskade till 4 procent, från 6,2 procent. Soliditeten ökade dock till 68,4 procent, från 65,5 procent.

Under perioden märkte vi en försvagad försäljning av produkter med högre prispunkt, såsom adventskalendrar, vilket säkerligen kan tillskrivas det ekonomiska läge våra kunder mötte. Trots denna utmaning visar våra satsningar och fokus på Black Friday- och julhandelskampanjer en imponerande försäljning, skriver den nytillträdda vd:n Tobias Fransson i sin vd-kommentar.

Annons