E-handlaren kämpar för sin överlevnad – i rekonstruktion

Fortsatt tuffa tider för branschen.

Den Helsingborgsbaserade e-handlaren Bossons hade vuxit både stadigt och lönsamt under en längre period.

Under det senast registrerade verksamhetsåret, 2021, ökade man omsättningen från 9,2 till 13,1 miljoner kronor och gjorde en vinst på 223 353 kronor.

Annons

Detta trots en hel del motgångar på vägen.

Handelsdelen har 2021 drabbats av covid-19. Det har gjort att vi fått ändra strategi i våra möten med kunder. Mer fokus har givits åt direktförsäljningen i butik och webb, istället för mässor och kundbesök, skriver de i årsredovisningen.

Och det var långtifrån det enda som skedde.

Bolagets uthyrningsdel i Klåvarp drabbades i april av en storbrand, då alla uthyrningsbara delar blev obrukbara. Försäkringsbolag är igång med att återställa fastigheterna, vilket beräknas vara klart under 2022 för inflyttning. Kostnadsmässigt är det inget som drabbar Bossons Living Room AB, då man i sin tur hyrde in sig i fastigheterna för att sedan hyra vidare.

Utmaningarna har därefter, som för många andra, fortsatt att hopa sig för bolaget som säljer produkter inom hus- och trädgårdsverksamhet. Och nu väntar en rekonstruktion.

Utöver e-handeln har man även butiken Magasinet by Bossons. Familjen Andersson/Bosson har drivit butik inom just hus och hem sedan 1972. Under 2011 delades moderbolaget Vikingland och Bossons, så det sistnämnda drivs sedan dess separat i familjens regi.

Nu går man igenom en rejäl prövning för att få affären på rätt köl igen. Till rekonstruktör har Peter Thörnwall på WSA utsetts.

Annons
Annons