E-handlaren lägger ned olönsamma märken – och flyttar hem

"Symboliserar vårt åtagande".

Outdoorexperten, som är en del av Nordic Outdoor & Sports Group (NOSG), flyttar hem till fjället. Anledningen är att man vill effektivisera verksamheten och öka relevansen för kunderna. Flytten är en del av en större omstrukturering.

Bland annat läggs olönsamma varumärken ned och administrativ personal, kundtjänst, inköp och ekonomi, flyttas till Älvdalen i Norra Dalarna. Det innebär också att Outdoorexperten nu kommer att drivas av Globisen, som är moderbolaget till Skistart.com.

Annons

Vår flytt till fjällen symboliserar vårt åtagande gentemot våra kunder och vår passion för friluftslivet, säger Henrik Lindh, styrelseledamot för NOSG, i ett uttalande.

Bolaget skriver också att man genom att flytta till fjällregionen kan samla ett team som är djupt förankrat i friluftslivet. Personalen ska nämligen själva vara aktiva inom olika friluftsaktiviteter som vandring, alping, längdskidåkning, löpning och klättring.

Medan många av våra konkurrenter flyttar till stora städer eller andra länder, tar vi en annan approach genom att återvända till våra rötter i fjällen, säger Henrik Lindh.

Utöver sin e-handel driver Outdoorexperten även en butik på Hälla i Västerås.

Annons