E-handlaren missade målet under tionde året: ”Turbulent”

"En viss minskning".

Netjakt.se firade sitt 10:e verksamhetsår i fjol. E-handelsföretaget med säte i Kungsbacka säljer ett stort sortiment av jaktutrustning via den egna nätbutiken och via återförsäljare.

Varumärken vi distribuerar i Sverige är exempelvis Innomount, Spartan Precision, Raven Euro, Rusan, Präzise Jagen, Redkettle och Salamander Tactical. Vi tar även fram egna produkter under vårt varumärke Venator Edge som säljs via vår e-handelsplats, skriver företaget.

Annons

Bolaget specialiserar sig bland annat på fästen till optik. Omsättningen har ökat stadigt sedan starten 2014 och för verksamhetsåret 2022 toppade man 7,6 miljoner med ett rörelseresultat runt 325 000 kronor.

Under 2023 så fick dock den annars stabila tillväxtkurvan ge med sig.

Under Netjakts tionde verksamhetsår har en viss minskning i omsättningen skett. Branschen i sin helhet har under verksamhetsåret minskat betydligt vilket märkts i försäljning till konsument såväl som återförsäljare, skriver företaget i sin årsredovisning.

Det är dock inget jättetapp man gör utan försäljningen landade på 6,7 miljoner kronor för 2023. Och lönsamheten håller i sig med ett rörelseresultat på 222 000 kronor.

Vi tror att även 2024 kommer att vara ett turbulent år med märkbar effekt från det allmänna konjunkturläget som påverkar försäljningen, skriver Netjakt.

Annons