E-handlaren omsatte över 700 miljoner: “Trots årets utmaningar”

Växte med 10 procent under fjolåret.

E-handlaren Rugvista rapporterar nu siffrorna från fjolårets sista kvartal och sammanfattar därmed också 2023. Och det blev ett bra avslut på året.

Jag är glad att vi kan leverera ett nytt nettoomsättningsrekord för det fjärde kvartalet trots ett ekonomiskt läge präglat av stor osäkerhet och där europeiska hushåll tyngdes av hög inflation samt höga räntor, kommenterar företagets vd Michael Lindskog.

Annons

Under Q4 ökade nämligen omsättningen med hela 14 procent till totalt 233 miljoner kronor. Detta med ett rörelseresultat på 29 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 36 miljoner samma period året innan.

Våra strategiska KPI:er utvecklade sig positivt med fortsatt höga kundnöjdhetstal och nya rekord i både antal ordrar och nya kunder.

För helåret 2023 så ökade omsättningen med 9,8 procent till 702 miljoner kronor. Och rörelseresultatet landade på 85 miljoner kronor, upp 14 procent från året innan.

Oberoende av hur omvärldsläget och det ekonomiska klimatet utvecklar sig så ser vi fram emot att möta det nya året genom att effektivt navigera marknadsläget med fortsatt fokus på att förbättra våra möjligheter för lönsam tillväxt både på kort och lång sikt, kommenterar Michael Lindskog.

Annons